Milliseid lilli viia matustele?

Milliseid lilli viia matustele?

Matustele sobib viia neid lilli, mida tunnete ise, et on õige viia. Lillede rohkus ja valik võib sõltuda ka matusetalituse tüübist. Seega kirstumatusele on pärjad leinakimbud, ümarad leinakimbud hea valida ning krematooriumisse võiks viia käsileinakimbu. Matusetalitus on korraldatud lähedaste poolt ja just sealt võib tulla ka lillede osas suunavaid juhiseid. Oleme kuulnud ja näinud ka tuntud inimeste matuseid, kus on välja öeldud, et lilli mitte tuua. See on perekonna otsus ja seda tuleb austada.

Värv

Lillesortiment on lai, kuid eestlased on matuselillede valikult üsna ühemeelsed valge lille eelistajad. Valgetest lilledest on turvaline valida krüsanteeme, roose, liiliaid, kallasid, nelke. Meie oleme alati soovitanud ka valgele juurde mingit tooni, eriti näiteks talvel, kui lumi katab maad ning valget on juba niigi palju õues. Värvi ei maksa karta, aga tuleb arvestada, et mida intensiivsem on värv, seda rohkem jääb neutraalne valge näha. Värvid on head, aga mõõdukas koguses ning loomulikult ka lahkunuga sobivas toonis.

Valge sinisega kombinatsioon sobib nagu valatult meesterahva matusele. Vahet pole kas tegemist on matusepärja, leinakimbu, käsileinakimbuga. Kuna sinine on ka väga eestimeelne värv, siis eelistatakse seda väga tugevalt. Viimastel aastatel on ka valge-rohelise värvi kombinatsioon tõusuteel ning meie leinakimp ümara kujuga valge rohelises toonis on üks enim tellitud mudeleid.

Naisterahvastele tellitakse palju kas valge kreemi või valge roosaga leinakimpe ja matusepärgasid. Kes aga tunneb, et kreemid, roosad ja ka mahedad lillad toonid on lahkunule mitte piisav, siis oleme teinud ka sügavamates toonides tooteid.

Linditekst

Nii leinakimbule, matusepärjale kui ka käsileinakimbule saab juurde lisada kirjutatud lindi. Lindil on kaks poolt, millest esimesele läheb lahkunu nimi / tiitel ja teisele poole mälestajate / leinajate nimed. Näide: Kallis onu Kustit mälestab Mai perega. Kel aga soovi kirjutada sügavamõttelisem tekst, siis selles osas piiranguid ja reegleid pole. Peaasi, et see mida lindile soovite tuleb südamest! Siit postitusest leiad ka laias valikus kirjutatud lintide näidistekste: “Mida kirjutada matuselindile?” Valida saab ka variandi – musta paelaga. Must pael sümboliseerib leina ja meil on pakkuda läbipaistvat või satiinist musta laiemat paela. Käsileinakimpudel on must pael levinum kui kirjutatud lint.

Arv

veel väike soovitus, mida peetakse ka traditsiooniks, eriti lõikelillede puhul matusele minnes: lilled võiksid olla paarisarvuna, ehk siis sobivad 2,4,6 jne kombinatsioonid. Kui õisi on juba üle kümne, siis jah sellel enam tähtsust ei ole, aga alla selle võib siis seda meelespead jälgida. Olgu siinkohal ka ära öeldud, et keegi ei vaata viltu ka ühe roosi või 5 nelgi peale. Lill on lill ning oluline viia see südamest mitte numbri ega teiste arvamuse pärast.

Muidugi ootame ka sinu e-kirja või telefonikõnet, kui on tekkinud küsimusi seoses matuselilledega. Vastame hea meelega ja soovime, et iga klient saab oma soovile vastava leinakimbu, matusepärja või lihtsalt lõikelilled.

Just sellepärast olemegi loonud Leinalilled.ee keskkonna, mis kasvas välja pikaaega Tallinna kesklinnas tegutsenud lillepoest Kolm Lille. Oleme rõõmsad, et kliendid on meie tegevust väga soojalt vastu võtnud, ning Leinalilled.ee leht on aastatega aina suuremat kasutust leidnud.
Loodame teile jätkuvalt kvaliteetset floristi teenust pakkuda ning olla teie jaoks olemas, igal sündmusel…

Käsileimnakimp krüsanteemide ja iiristega - Leinalilled.ee Käsileinakimp liiliatega - Leinalilled.ee Käsileinakimp - Leinalilled.ee